4 veilige en betrouwbare tips voor het opwarmen van babyflessen

Ouder zijn is moeilijk, vooral voor een peuter. Die momenten waarop je kleine peuter huilt en honger heeft? Het is een van de moeilijkste dilemma's ooit om je kindje te kalmeren.

Als je baby om eten vraagt, wil je kindje het "nu". Maar jij als ouder moet je babyfles opwarmen. Je kleintje zal hoogstwaarschijnlijk niet het geduld hebben om te wachten tot de melk klaar is. 

Je moet weten hoe je babyflessen thuis of onderweg snel kunt opwarmen, zodat je je kind op tijd kunt voeden.

Wat je moet weten over het opwarmen van flessen

Onthoud allereerst dat je de fles van je baby niet hoeft op te warmen. Het is niet medisch vereist. Aan de andere kant gaat het om voorkeuren. Vooral jonge baby's houden van warme melk, terwijl oudere baby's eerder lauwe of zelfs koude melk lekker vinden.

Onthoud dat de moedermelk die je baby drinkt een lichaamstemperatuur heeft van ongeveer 37 graden.

Er zijn verschillende manieren om babyflessen te verwarmen:

  • Flessenwarmers
  • Het gebruik van kraanwater
  • Aanrecht methoden

De andere twee hieronder worden niet aanbevolen: 

  • Magnetronverwarming
  • Op het fornuis

Experts zijn het erover eens dat het verwarmen van babyflessen in de magnetron niet veilig is. Deze methode kan resulteren in ongelijkmatige verwarming die de mond van je baby kan verbranden. Nadat je de fles uit de magnetron hebt gehaald, blijft deze in feite "koken", waardoor de temperatuur opnieuw stijgt, waardoor de mond van je baby gaat branden.

Bij de kookmethode wordt de fles verwarmd in kokend water, wat leidt tot ongelijkmatige verwarming, snelle verwarming van de melk of erger nog, oververhitting. Een veiligere optie is het gebruik van een kopje warm kraanwater of een flessenwarmer, zoals de Difrax flessenwarmer, die ook wordt geleverd met handige accessoires.

Houdt je baby van warme melk? Hieronder vind je enkele tips om zo snel en veilig mogelijk de juiste temperatuur te vinden.

Tips voor het vinden van de juiste temperatuur

Een glazen of BPA-vrije fles is een veilige keuze.

Glazen babyflessen zijn veilig, maar zwaarder en kunnen breken. Difrax babyflessen zijn echter ook BPA-vrij.

Ontdek de beste Difrax babyflessen.

Zorg ervoor dat de melk gelijkmatig wordt verwarmd

Warm de melk op door deze gelijkmatig te verwarmen en door te roeren. De temperatuur van de melk in de fles moet constant zijn.

Controleer of de temperatuur juist is

Welke methode je ook gebruikt, het is verstandig om eerst voor veiligheid te zorgen. Controleer de temperatuur van de melk voordat je de fles aan je kind geeft. Doe dit door een paar druppels ervan op je binnenkant van je pols te plaatsen. Je zou niets moeten voelen als de temperatuur goed is.

Baby's geven over het algemeen de voorkeur aan melk die op lichaamstemperatuur is. Ze weten dat de melk op de perfecte temperatuur is als je geen warm gevoel om je pols hebt tijdens het testen. Het is oké als het een beetje cool is. Wees echter voorzichtig als je warmte voelt, omdat dit betekent dat de fles mogelijk te heet is. Laat het in dat geval afkoelen voordat je je baby voedt.

4 veilige manieren om babyvoeding op te warmen

  1. Plaats babyflessen om op te warmen in warm water. Je hebt hiervoor geen speciale of dure apparatuur nodig. Het enige wat je hoeft te doen is water op het fornuis of in de magnetron opwarmen. Houd er rekening mee dat het water warm moet zijn en niet mag koken. Verwijder na het verwarmen het water van de warmtebron en plaats de fles erin. Laat het daar staan ​​zodat het voorzichtig kan worden opgewarmd. Draai de fles af en toe rond zodat de melk gelijkmatig wordt verwarmd. Schud niet te hard, anders ontstaan ​​er luchtbellen.

  2. De moedermelkbewaarzakjes gebruiken. Dit is de beste vriend van ouders als hun baby afgekolfde melk drinkt. Het plastic van dit hulpmiddel is dun zodat moedermelk zich er in een dunne laag op kan verspreiden. Door de zak onder warm kraanwater te laten lopen, verwarm je hem eenvoudig en efficiënt tot de juiste temperatuur.

  3. Laat de fles in warm kraanwater lopen. Het enige wat je nodig hebt is een wasbak en je babyfles met de flesvoeding erin. Bij het mengen van de melk, laat je gewoon warm water rechtstreeks in de fles lopen. Als de zuiverheid van uw kraanwater een probleem is, neem dan 1 minuut de tijd om het te koken en laat het afkoelen tot ongeveer 37 graden voordat je het in de babyfles laat lopen.

  4. Gebruik van een flessenwarmer. Je hebt veel opties voor dit product op de markt, waaronder de Difrax flessenwarmer. Kies wat past bij de vorm en maat van je babyflessen. Easy: druk gewoon op de knop en de fles warmt op tot de juiste temperatuur.

Je wereld kan op zijn kop staan ​​als je kleintje komt. Het helpt om de juiste informatie van de kenners te krijgen!