Kunnen baby's met fopspenen slapen?

Heeft je baby de gewoonte om met een fopspeen in de mond te slapen en wordt je kind meestal wakker zodra je de fopspeen uitdoet? Als je de fopspeen snel terug in het mondje doet, gaat je kindje dan meteen weer rusten?

Als het maar een paar keer per nacht gebeurt, is het misschien prima om op fopspeendienst te zijn. Als je het dan weer in 10 of 15 of meerdere keren terug doet, ben je misschien op zoek naar tips om je kleintje te helpen zonder in te slapen.

Nadenken over het stoppen met fopspenen voor baby's kan een beetje overweldigend zijn, omdat dit het enige is dat je kind kalmeerde om te rusten. Je zou erg kunnen twijfelen als je de Safe Sleep-richtlijnen hebt doorlopen waarin het gebruik van een fopspeen wordt aanbevolen om de kans op wiegendood te verminderen. Net als de talloze keuzes waarmee opvoeders worden geconfronteerd, zou de intelligente beslissing zijn om de voor- en nadelen zorgvuldig te evalueren. Dit zou je zeker helpen bij het kiezen van wat het beste is voor je kind en je gezin. 

Hoewel het misschien overweldigend lijkt, is het stoppen met de fopspeen meestal niet zo moeilijk als je zou denken. Je kunt een paar onrustige nachten verwachten als je kind alternatieve benaderingen ontdekt om te kalmeren en weg te dromen. Een slaapcoachingsplan heeft biedt tips - knuffelen, vasthouden, handen tikken, enz. - om tranen te voorkomen en hulp te bieden wanneer ze weten hoe ze zonder fopspeen rustig kunnen worden..

4 en 4,5 maanden oud

Ergens tussen de vier en vier en een halve maand kunnen veel zuigelingen lang slapen. Een slaapdeskundige kan je helpen bij het evalueren van de slaapgewoontes en zal je aanraden ook contact op te nemen met de kinderarts. Wanneer je groen licht krijgt, kun je je kind aanmoedigen om te slapen zonder fopspeen door een slaapcoachingsmethode te gebruiken in plaats van de fopspeen aan te bieden.

Als je een meer progressieve strategie wilt volgen, kun je proberen het gebruik van fopspenen te verminderen, te beginnen met alleen de slaaptijd of slaaptijd en de nacht. Uiteindelijk kun je geleidelijk overgaan naar geen fopspeen voor de hele nacht. Aangezien de dagrust is ingesteld van 4-4,5 maanden geleden, is het ideaal om de fopspeen te blijven gebruiken. Zo blijft je kleintje opgewekt. Eerlijk gezegd, baby's zijn af en toe verward door de onregelmatigheid - ze zijn verbazingwekkend goed in het begrijpen van het verschil tussen slaap en nacht!

Zeven tot acht maanden oud

Tegen de tijd dat je kindje zeven of acht maanden oud zijn, heb je andere alternatieven om te voorkomen dat ze zich druk maken. Aangezien de meeste kinderen op deze leeftijd hun fopspeen kunnen ontdekken en erop kunnen zuigen zonder hulp, zou je kunnen concluderen dat in plaats van de fopspeen uit te doen, je je kind liever leert om alles te overzien. Hier is het geheim:

Begin met het plaatsen van vijf of zes extra fopspenen aan de zijkant van het bed van je kind. Laat je kinderen zien waar ze zijn, zodat ze weten waar ze ze kunnen vinden als ze er 's avonds een kwijtraken. Een kleine plastic kom kan voorkomen dat ze uit hun bed vallen. Of aan de andere kant, als je wilt, kun je ze gewoon opzettelijk over het beddengoed verspreiden.

Als je baby fopspenen begint weg te gooien, zullen ze er waarschijnlijk elke keer van genieten als je terugkomt om het terug te geven. Je moet ze plaatsen wanneer ze slapen en het aantal keren dat je teruggaat om ze de fopspeen terug te geven, zo laag mogelijk houden. Gooien kan op deze leeftijd meteen een spel worden, dus behalve als je bereid bent het spel de hele nacht te spelen, is het ideaal om het vanaf het begin te stoppen en een paar keer een grens te stellen.

  • Nacht één en twee: 

Wanneer je baby 's nachts wakker wordt en om je huilt. Reageer er direct op en stop de fopspeen in hun handen in plaats van direct in hun mond.

  • Nacht drie en vier:

Reageer onmiddellijk op de huilende baby, maar geef de fopspeen niet maar schuif de fopspeen naar je kindje. Stimuleer je kind om de fopspeen zelf te pakken. Wees geduldig. Vecht tegen de verleiding om de fopspeen in de hand te geven. Het kan een beetje vleierij vergen, maar uiteindelijk, als je kind het echt nodig heeft, zal je kind begrijpen dat je kind er zelf achteraan moet gaan.

  • Nachten vijf en zes:

Als je kind zit te wachten totdat je de speen geeft, reageer dan snel en richt zijn aandacht op de fopspenen. Zeg dat ze het zelf moeten halen.

Als je ervoor kiest om de fopspeen te verwijderen in plaats van je kind te helpen verantwoordelijkheid te nemen, is het op deze leeftijd over het algemeen het beste om dit de hele nacht onmiddellijk te doen en daarna de slaap aan te pakken nadat je kind heeft geleerd om met nachten om te gaan. Pas een delicate instructietechniek toe tijdens het slapengaan en voor alle wake-ups die normaal gesproken een fopspeen re-plug bevatten.

Kies een drukke dag

Als de eerste verjaardag van je kind nadert, is dit de ideale gelegenheid om te kiezen of je kind de fopspeen voor meer tijd zal kiezen. Na het eerste jaar zal de fopspeen over het algemeen heel belangrijk zijn voor de meeste kinderen (denk aan wat vergeleken kan worden met een teddybeer), en het stoppen ermee zal problematisch zijn voor hun slaap.

Anticipeer erop dat als je je kind blijft toestaan het te gebruiken, ze er de komende jaren aan gehecht zullen zijn. Als je goed vind dat je kind de fopspeen langdurig gebruikt, doe dan een moedige poging om de fopspeen vooral voor de slaap te bewaren. Bewaar de fopspeen in bed of leg op de bijzettafel zodat je kind gedurende de dag andere aanpassingssystemen kan ontwikkelen. Het beperken van het gebruik tot slaaptijd kan ook helpen om problemen weg te houden die verband kunnen houden met langdurig gebruik van een fopspeen, zoals verkeerde groei van tanden, vormgeving van het zachte gehemelte, spraakproblemen en het risico op ooraandoeningen.

Maak er bij kinderen vanaf drie jaar een moment van om afscheid te nemen van de fopspeen. Probeer het niet te doen in de week dat hun broer of zus thuiskomt uit het ziekenhuis of wanneer je kind op het bed slaapt in plaats van in de wieg. Overweeg voorzichtig de meest ideale manier voor je kind en de fopspeen om in verschillende richtingen te gaan, en zoek naar een bij de leeftijd passend boek over het opgeven van de fopspeen welke je  's nachts aan je kind kunt voorlezen.

Wil je juist beginnen met een fopspeen? Waar moet je dan op letten? Wij hebben al onze tips verzameld in dit blog.