Moet de flesvoeding van mijn baby worden opgewarmd?


Het is een veel voorkomende vraag die jonge ouders stellen: "Moet ik flesvoeding opwarmen voordat ik het aan mijn kind geef?" Wat veel ouders zich niet realiseren is dat het opwarmen van de melk niet zo goed is. Het kan niet alleen de consistentie van de melk veranderen, maar ook de chemische samenstelling ervan. Het is belangrijk om te begrijpen dat alles in je lichaam gemaakt is van chemicaliën, waarvan sommige veilig en natuurlijk voor ons zijn, maar andere niet, en we moeten dit erkennen. Je bent wat je eet.

Waarom zou je de melk van je baby opwarmen?

Als je flesvoeding geeft, kun je het beste een fles helemaal opnieuw maken. Om een ​​verse fles te maken, moet je heet water gebruiken om de ziektekiemen in het melkpoeder te vernietigen.

Warme melk heeft ook de voorkeur van zuigelingen. Wanneer pasgeborenen borstvoeding krijgen, is melk op de juiste temperatuur, daarom geven ze de voorkeur aan melk die is opgewarmd tot lichaams- of kamertemperatuur wanneer ze uit een babyfles worden gevoed.

Warme melk is gemakkelijker te verteren voor baby's, omdat ze geen extra energie hoeven te verbruiken om het in hun maag op te warmen. Als gevolg hiervan zijn sommige ouders van mening dat warme melk minder snel buikpijn bij hun kinderen veroorzaakt. Bij het opwarmen van een kant-en-klaar flesje is het de bedoeling om de temperatuur langzaam te verhogen om de fles op te warmen, niet om de melk warm te laten aanvoelen.

Welke soort fles en speen gebruiken

Er zijn veel verschillende soorten babyflessen om uit te kiezen, en de keuze die je maakt, is geheel aan jou en je kind. Sommige pasgeborenen houden van het gevoel van een bepaalde speen, dus het kan zijn dat je er een paar moet testen voordat je de ideale flessenspeen hebt gevonden.

Een flessenspeen die aanvoelt en beweegt als een borst, moet de overgang van borstvoeding naar flesvoeding soepeler laten verlopen. Want dat is wat baby's willen!

Glas, plastic en, meer recentelijk, siliconen worden gebruikt om babyflessen te maken. Als je plastic flessen gaat gebruiken, zorg er dan voor dat ze BPA-vrij zijn. Reinig, steriliseer en verwarm alle zuigflessen volgens de instructies van de fabrikant.

Ontdek onze glazen babyflessen in de webshop.

Hoe verwarm je een babyfles?

Een pan kokend water

Om een ​​babyfles op te warmen, hoef je geen water te koken. Houd er rekening mee dat het enige dat je probeert te doen, is de melk langzaam op te warmen tot lichaamstemperatuur. Verwarm het water in een kan of schaal. Het water moet heet genoeg zijn om de fles te verwarmen, maar koel genoeg om je hand in te steken.

Plaats de babyfles niet langer dan 15 minuten in een kom met warm water. Nadat de fles is opgewarmd, draai deze voorzichtig rond om ervoor te zorgen dat alle melk gelijkmatig is opgewarmd, maar schud niet om luchtbellen te voorkomen.

Flesverwarmer

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste manier om een ​​fles moedermelk of flesvoeding te ontdooien die in de koelkast of vriezer is bewaard en deze met behulp van een flessenwarmer te verwarmen.. Flessenwarmers zijn vaak snel en eenvoudig te gebruiken, en weet je zeker dat de ​​babyfles de juiste temperatuur heeft.

Zorg ervoor dat de flessenwarmer die je kiest geschikt is voor de babyflessen die je gaat gebruiken, en volg altijd de aanbevelingen van de fabrikant.

Magnetron

Gebruik de magnetron niet om de melk van je baby op te warmen. Magnetrons verwarmen items meestal niet gelijkmatig, dus hoewel je babyfles aan de buitenkant in orde lijkt te zijn, kunnen er hete plekken in de melk zijn die de lippen van je baby verbranden. De voedingsstoffen in moedermelk worden vernietigd wanneer deze oververhit raken. Het is veiliger om de fles van je baby op te warmen met een flessenwarmer of verwarmd kraanwater.

Veel gestelde vragen Difrax Set

Kan een babyfles oververhit raken?

Ja, en dat is helemaal geen goed idee. De essentiële voedingsstoffen in moedermelk worden vernietigd wanneer deze oververhit raakt. Door babyflessen snel te verwarmen en af ​​te koelen, kunnen ze vervormd of gebroken worden, waardoor zich binnenin kiemen kunnen ontwikkelen.

Is het waar dat warme melk pasgeborenen helpt beter te slapen?

Moedermelk bevat tryptofaan, een chemische stof die de hersenen helpt om het slaaphormoon melatonine aan te maken. Dit maakt de baby hoogstwaarschijnlijk slaperig na een voeding. Tryptofaan kan ook aanwezig zijn in zuivelproducten en zuigelingenvoeding.

Warme melk is ook gemakkelijker te verteren voor de baby, waardoor het risico op ongemak 's nachts wordt verminderd.

Is de ideale temperatuur voor zowel moedermelk als flesvoeding hetzelfde?

Moedermelk heeft een temperatuur van ongeveer 37°C/99°F. Dus of je nu moedermelk hebt gekoeld om deze te bewaren of een fles flesvoeding bereidt, verwarm de babyfles weer op dezelfde temperatuur.

Is het mogelijk om moedermelk en flesvoeding op te warmen?

Bacteriën kunnen in elke melk groeien, vooral als er speeksel bij komt tijdens het voeden. Om je baby te voeden, moet je altijd poedermelk gebruiken die niet eerder is opgewarmd. De ideale situatie is om de melk klaar te hebben als dat nodig is.

Is het mogelijk voor pasgeboren kindjes om koude melk door te slikken?

Ja, dat kan! Het is niet gevaarlijk om je baby voeding te geven die niet is opgewarmd, zolang deze maar is gemaakt met heet, steriel water en vervolgens is gekoeld. Warme melk daarentegen heeft de voorkeur van je kindje, omdat het is wat ze gewend zijn en het is gemakkelijker te verteren voor hun kleine buikjes.