Wat is de beste manier om een babyfles klaar te maken?

Hier is een stapsgewijze handleiding van het Difrax team.

Handleiding voor het mengen en bewaren van flesvoeding voor je kind.

Het is van belang om de basisprincipes van het bereiden en bewaren van flesvoeding te weten, ongeacht of je je kindje flesvoeding of borstvoeding geeft. Dit bespaart niet alleen tijd, maar het draagt ​​ook bij aan het geluk en de gezondheid van je baby.

Er is veel te leren en te weten als het gaat om mixen, bewaren en opwarmen van flesvoeding. We begrijpen het en we zijn er om je te helpen. Je kunt ook met je arts praten als je zich nog zorgen maakt.

Stappen om een flesvoeding te maken
Hieronder tref je vijf stappen om veilig een flesvoeding voor je baby te maken:

1. Zorg ervoor dat de flessen schoon en gesteriliseerd zijn

Het gebruik van schone flessen en losse onderdelen is de eerste stap bij het correct bereiden van een fles zuigelingenvoeding.
Alle flessen kunnen met de hand in de gootsteen worden gewassen en veel van hen zijn ook vaatwasmachinebestendig.

Met de hand wassen:

  • Demonteer de babyfles volledig en haal alle onderdelen uit elkaar
  • Spoel goed af onder koud stromend water
  • Reinig elk onderdeel met heet water en afwasmiddel (idealiter met een flessenborstel om in alle hoeken en gaten te komen)!
  • Spoel nog een keer onder stromend water
  • Laat natuurlijk drogen op een handdoek of droogrek.

Volg deze stappen voor de vaatwasser:

  • Zorg ervoor dat alle stukken gescheiden zijn
  • Plaats flessen in het bovenste rek van de vaatwasser. Kleinere onderdelen kunnen worden opgeborgen in een gesloten bovenmand
  • Start de vaatwasser met heet water en een verwarmd droogprogramma
  • Was je handen voordat je de onderdelen van de fles uit de vaatwasser haalt.

Hoe zit het met een tweede ronde van ontsmetting?
Volgens de GGD moet je een extra voorzichtig zijn voor kinderen jonger dan 3 maanden, die te vroeg geboren zijn of kinderen met een zwak immuunsysteem.

2. Bereid en meng de voeding voor je baby

Lees en volg de aanwijzingen voor het mengen op het etiket van de voeding die je hebt gekozen.

Was voor het maken van de babyfles je handen(en).

Water moet worden afgemeten. Alle soorten babymelk - in poedervorm of vloeibaar concentraat - vereisen de toevoeging van water. Als je een fles maakt die je baby meteen kan drinken, kun je water op kamertemperatuur of warm kraanwater gebruiken.

Om de juiste verhouding te krijgen, schep en meet je zorgvuldig de exacte hoeveelheid poedermelk. Dit moet met het maatschepje dat is bijgeleverd. Dit betekent dat je de poedermelk eruit schept en vervolgens glad strijkt. Het is een belangrijke stap om te voorkomen dat de verhouding van de flesvoeding niet goed ist.

De flesvoeding na het mengen tot 24 uur houdbaar in de koelkast.
Je kunt ook een kant-en-klare voorgemengde flesvoeding kopen. Extra water of mengen is niet nodig.

3. Zorg ervoor dat de deksel van de fles goed vastzit.

Als je een enkele fles maakt, voeg dan het water en de poeder in de fles in de juiste verhouding en de juiste hoeveelheid.

Afhankelijk van de fles die je kiest, moet je mogelijk de losse elementen eerst in elkaar zetten. Als je niet alles dubbel controleert, kan je fles erg lekken! Plaats de dop er goed op en schud het een beetje.

Zorg ervoor dat je rustig een fles kunt maken en je handen vrij hebt.

4. Vul de fles van je baby met warm water

Warme melk heeft de voorkeur van veel baby's. Hoewel het niet essentieel is, zal het het voeden van je baby veel comfortabeler en plezieriger maken. Als de melk niet wordt opgewarmd, zullen sommige pasgeborenen weigeren om het door te slikken. Niet raar uiteraard!
Als de fles uit de koelkast of een koeler komt, is het verstandig om deze op te warmen.

Wat is de meest effectieve methode om een ​​babyfles op te warmen?
Een flessenwarmer is de handigste manier om een ​​babyfles op te warmen. Je kunt een elektrische flessenwarmer gebruiken die op een stopcontact kan worden aangesloten als je thuis bent. Er zijn verschillende alternatieven om uit te kiezen die hiervoor geschikt zijn. Mocht je op stap gaan maak dan gebruik van een thermoskan met warm water.

Als je geen flessenwarmer hebt, kun je de babyfles gerust ongeveer 2 minuten opwarmen in een kom met warm (niet heet!) water.
Schud de fles voordat je je baby de opgewarmde melk geeft om een ​​gelijke temperatuur te garanderen. Plaats een druppel melk op je pols om de temperatuur te controleren. Het moet een beetje warm zijn, maar niet heet.

Verwarm de fles van je baby nooit in de magnetron! Het kan hete plekken in de mond van je baby produceren, die brandwonden kunnen veroorzaken.

5. Het is tijd om je kind te voeden

De flesvoeding is nu klaar, voorbereid en opgewarmd. Tijd om je baby te voeden!

Zelfs als ze groot genoeg zijn om hun eigen fles vast te houden, moet je je baby altijd vasthouden. Dit is een cruciaal moment voor binding.

Zorg voor een goed houding, dit helpt bij het slikken, en verminderd de kans op boeren en spugen.

Let op wanneer je kindje aangeeft dat het vol zit. Wanneer je baby zich van de fles afkeert en weigert te drinken, is het tijd voor jou om te stoppen met drinken!

Laat je kind nooit alleen een fles leegdrinken.

Laat je kind boeren. Door je baby zachtjes op de rug te kloppen, zal de eventueel ingeslikte lucht verdwijnen en zal je kindje zich op zijn gemak voelen.

Nog geen babyfles? De beste babyflessen bestel je online!