kindje met fles en quoteDe keuze voor de juiste flessenspeen is minstens zo belangrijk als de keuze voor de juiste Anti-Colic babyfles. Maar welke Difrax flessenspeen past nou het beste bij je kindje? De juiste keuze hangt af van een aantal factoren: 

 • De voorkeur van je kindje
 • De zuigkracht van je kindje
 • De leeftijd van je kindje
 • Het type voeding

Wij bieden je graag A little help bij het maken van de juiste keuze voor je flessenspeen.

Bekijk alle flessenspenen

drie soorten flessenspenen

De verschillende soorten Difrax Flessenspenen

Welk soort Difrax flessenspeen je het beste kunt kiezen, hangt samen met de voorkeur van je kindje. Difrax heeft drie soorten flessenspenen:

 • Natural flessenspenen met soft-coating voor de Natural babyfles. Deze smalle, tepelvormige flessenspenen komen het meest overeen met de moederborst en worden daarom het best geaccepteerd. De soft-coating zorgt voor extra grip, waardoor je kindje de flessenspeen beter in het mondje kan houden. De Natural flessenspenen passen op de Natural S-flessen, op de standaard Dr. Brown's flessen en op andere merken smalle babyflessen.
 • Dental flessenspenen voor de Natural babyfles. De Dental flessenspeen is geschikt voor kindjes met reflux, kindjes die zich snel verslikken, kindjes die te snel drinken of premature kindjes. De Dental flessenspeen heeft een platte kant, waardoor de voeding zich beter in de mond verspreidt. Dit voorkomt verslikken en zorgt ervoor dat je kindje de voeding beter kan doseren. De Dental flessenspenen passen op de Natural S-flessen, op de standaard Dr. Brown's flessen en op andere merken smalle babyflessen.
 • Wide flessenspenen met soft-coating voor de Wide babyfles. Deze brede flessenspenen zijn het meest geschikt voor kindjes die hun mondje graag wat verder open doen. Dit noemen we ook wel de voorkeur voor breed aanhappen. De soft-coating zorgt voor extra grip, waardoor je kindje de flessenspeen beter in het mondje kan houden. De Wide flessenspeen past op de Difrax Anti-Colic Wide S-flessen (200 ml en 310 ml), op Avent flessen en op andere merken brede babyflessen.

Als je nog niet weet wat de voorkeur van je kindje is, kun je het beste met de Natural flessenspeen beginnen. Deze wordt over het algemeen het best geaccepteerd. 

Bekijk alle flessenspenen

Difrax flessenspeen: verkrijgbaar in verschillende maten

De Difrax flessenspenen zijn er in verschillende maten. De maat zegt iets over de grootte van het gaatje in de flessenspeen. De juiste grootte hangt af van de zuigkracht van je kindje en het type voeding dat je gebruikt. Dikkere voeding en een grotere zuigkracht, vragen om een grotere maat flessenspeen. Je kindje hoort ongeveer 15-20 minuten over de voeding te doen. Als dit het geval is, gebruik je waarschijnlijk de juiste maat. 

 • Maat S: gelijk vanaf de geboorte te gebruiken (0 maanden). Geschikt voor dunne voeding, zoals borstvoeding of flesvoeding. De Difrax babyflessen hebben standaard een maat S flessenspeen. Beschikbaar als Dental, Natural en Wide variant. 
  • Als de Natural of Wide flessenspeen maat S voor kindje te snel gaat, dan kun je de Dental flessenspeen proberen. Deze is speciaal ontwikkeld voor kindjes die zich snel verslikken of kindjes met Reflux.
 • Maat M: vanaf ongeveer 3 maanden te gebruiken of als maat S te langzaam gaat. Geschikt voor dunne en ingedikte voeding, zoals voeding ingedikt met johannesbroodpitmeel, bloem- of rijstepap. Beschikbaar als Natural en Wide variant. 
 • Maat L: vanaf ongeveer 6 maanden te gebruiken of als maat M te langzaam gaat. Geschikt voor ingedikte en dikke voeding, zoals voeding ingedikt met johannesbroodpitmeel, bloem- of rijstepap. Beschikbaar als Natural en Wide variant.
 • Maat XL Papspeen: Voor grove granenpap, vanaf ongeveer 9 maanden te gebruiken. Alleen beschikbaar als Wide variant. 
 • 1-2-3 flessenspeen: vanaf ongeveer 3 maanden te gebruiken. Geschikt voor dunne en dikkere voeding. Stand 1 is voor dunne voeding, de grootte van het gaatje zit tussen maat S en M in. Stand 2 is voor (licht) ingedikte voeding, het gaatje zit tussen maat M en L in. Stand 3 is voor ingedikte en dikke voeding, de maat zit tussen maat L en XL in. De stand is per voeding aan te passen. De Difrax 1-2-3 flessenspeen is alleen te gebruiken in combinatie met de Difrax 1-2-3 ring. Beschikbaar als Natural en Wide variant. 
De juiste flessenspeen voor mijn kindje
Bekijk alle flessenspenen

Alle voordelen van de Difrax flessenspenen

 • Voor elke voorkeur, zuigkracht, leeftijd en voeding een geschikte flessenspeen
 • Met speciale coating voor extra grip
 • Voor elke anti-colic S-fles een geschikte flessenspeen
 • Geschikt vanaf de geboorte
 • BPA-vrij, geur en smaakloos
 • Geen risico op latex allergieën

Alle flessenspenen van Difrax zijn gemaakt van hoogwaardig siliconen materiaal, dat geur- en smaakloos is. Door het gladde materiaal kan de flessenspeen snel uit het mondje van je baby glijden. De Natural en Wide flessenspenen hebben daarom een speciale soft-coating. De coating zorgt voor een goede grip. De Dental flessenspeen heeft een plat gedeelte, waardoor de flessenspeen beter in het mondje van je baby blijft zitten. Zo kan je kindje lekker door blijven drinken. 

Tip! Vervang de flessenspeen elke 6 weken. Controleer dagelijks of deze onbeschadigd is.

Benieuwd naar hoe je de flessenspeen en overige babyproducten het beste kunt reinigen (bekijk de beste babyflessen online)? Ga naar 'Fopspenen, flessenspenen en babyflessen schoonmaken'
Opinions Difrax