Zum Inhalt springen

Warenkorb

Dein Warenkorb ist leer

Artikel: Mijn stageperiode bij Difrax - Michelle

Mijn stageperiode bij Difrax - Michelle

Mijn stageperiode bij Difrax - Michelle

Even voorstellen:

Hey! Ik ben Michelle en ik heb stage gelopen bij Difrax op de afdeling van Productontwikkeling. Ik studeer Industrieel Product Ontwerpen in Rotterdam. Ik woon met mijn 2 huisgenootjes in Rotterdam en neem elke dag de trein naar Bilthoven. Mijn stage stond vol in het teken van het zelfstandig uitvoeren van een afstudeeropdracht.

Start van de dag

Mijn wekker gaat om 6:30 uur en ik maak me klaar voor een nieuwe stagedag. Ik pak mijn spullen en het ontbijt (die maak ik altijd de avond daarvoor). Om 7:20 uur vertrekt de intercity naar Utrecht en ik eet mijn ontbijtje in de trein. Nadat ik op Utrecht centraal ben overgestapt, kom ik om 8:15 aan in Bilthoven. Daar start ik mijn laptop en zeg ik mijn collega’s gedag.

Loop van de dag

Ik plan zelf afspraken met mijn stagebegeleidster in om de voortgang van mijn project te bespreken en om feedback te ontvangen. Op kantoor werk ik samen met twee productontwerpers. Bij hun kan ik altijd terecht voor vragen of feedback. We luisteren altijd samen naar de radio of maken samen een spotify lijst. In de pauze lopen we vaak een rondje door de buurt, het bos of we halen onze lunch bij de supermarkt. Mijn werkzaamheden kan ik zelf indelen. Aan het eind van mijn afstuderen is het belangrijk dat ik aan mijn school kan laten zien dat ik aan alle competenties voldoe. Daarom werk ik zelfstandig een ontwerpproces uit van het begin tot een eindconcept. Ik doe onderzoek naar de bestaande producten, de wensen van consumenten, het design, en nog veel meer. Schetsen maken, prototypen ontwikkelen en daarmee testen uitvoeren, komt tijdens mijn stage veel aan bod.

Afsluiting van mijn stage

Hoe dichter ik bij mijn afstudeerzitting kwam, hoe drukker ik het kreeg. Tijdens mijn stage heb ik gewerkt aan een afstudeerrapport, een soort scriptie. Nadat die ingeleverd was en ik groen licht had gekregen ging ik me voorbereiden op mijn zitting. Op die dag kwam mijn stagebegeleidster naar school en ging ik een proces door van 3 uur om mijn project en de resultaten te presenteren en te verdedigen. Nadat ik had gehoord dat ik was geslaagd, heb ik natuurlijk getrakteerd bij Difrax. Dit om mijn collega’s te bedanken voor alles en om het samen met hun te vieren. Ik mag in de zomer langer blijven werken om het team te versterken. Daar heb ik veel zin in!

Ervaring

Ik heb bij Difrax veel vrijheid gekregen om mijn proces te doorlopen. Er is veel kennis in huis om altijd bij iemand voor vragen terecht te kunnen. Verder vind ik de sfeer binnen Difrax heel fijn. Ook buiten je eigen team staat iedereen klaar om je te helpen en kan je elk kantoor binnen lopen met een vraag. Hierdoor kon ik binnen het bedrijf mijn concepten goed testen en kon ik snel door naar een volgende fase in mijn ontwikkelingsproces. Ik heb bij Difrax veel geleerd en het is er altijd gezellig. Als je de kans krijgt om binnen Difrax stage te lopen, zou ik het zeker aanraden!