Stage bij Difrax: De wereld van E-commerce Zum Inhalt springen

Warenkorb

Dein Warenkorb ist leer

Artikel: Stage bij Difrax: De wereld van E-commerce

Stage bij Difrax: De wereld van E-commerce - Difrax
eCommerce stage

Stage bij Difrax: De wereld van E-commerce

Een tweedejaars student International Business hier! Een opleiding die je voorbereid op een internationale carrière. Daarom ben ik twee jaar geleden geëmigreerd naar Nederland vanuit Suriname. Mijn naam is Sandjana en ik neem jullie mee in mijn ervaringen tijdens mijn stage!

De verschillen in E-commerce en marketing

Het begon allemaal bij het eerste gesprek met mijn stagebegeleider, Esther. Tijdens mijn kennismakingsgesprek legde zij het verschil tussen e­-commerce en marketing uit. Bij e-commerce werk je aan de webshop, ben je bezig met analyses en bedenk je strategieën om de verkoop te boosten. Marketing houdt zich meer bezig met het overbrengen van de waarde van het merk. Op de marketing afdeling wordt er onder andere gewerkt aan content op social media, het werken met influencers en het maken van advertenties. De afdeling marketing houdt zich dus heel veel bezig met het creatieve deel.

Hoewel ik een creatief persoon ben, wilde ik toch mijn stage bij de e-commerce afdeling doen omdat ik mij wilde verdiepen in het beheren van een webshop en het analyseren van data. Esther gaf aan dat ik tijdens mijn stage ook wel taken van marketing mocht oppakken. Zo kon ik een stukje van beide werelden proeven. Ik kreeg dus een stage met veel variatie aangeboden!

Mijn verantwoordelijkheden en taken

Gedurende mijn stage lag mijn focus voornamelijk op het beheer van de webshop. Hierbij kreeg ik de kans om verschillende taken uit te voeren, waaronder het aanpassen van website-inhoud, het publiceren van blogs, het verwijderen of aanpassen van pagina's, en nog meer. Verder heb ik nieuwe collecties aangemaakt voor de website en ik heb een content hub opgezet waar ik alle blogs heb gecategoriseerd. Een content hub is een verzameling van content. Wil jij de content hub zien die ik gemaakt heb? Dat kan door hier te klikken! Ik heb ook samengewerkt met de afdeling marketing. Samen hebben wij een uitzetlijst gemaakt voor borstvoeding, flesvoeding en babyverzorging.

Data en inzichten

Gegevens vormen de kern van elke e-commercestrategie. Als stagiaire kreeg ik de kans om te werken met verschillende analysetools en rapporten, waardoor ik inzicht kreeg in het gedrag van klanten, de prestaties van marketingcampagnes en de verkoopresultaten. Het was interessant om te zien hoe deze gegevens werden gebruikt om beslissingen te nemen en de algehele prestaties van Difrax te verbeteren. Ik heb ook leren werken met verschillende tools zoals Google Console, Google Ads, Google Analytics 4, en nog veel meer handige tools.

Ik begon mijn week altijd op de maandag waarbij ik de resultaten van de Social campaigns en de Bol offerfeed bijhield. Een bol.com offerfeed is en datafeed die productinformatie, prijzen en beschikbaarheid van producten bevat. Verder deed ik ook reporting, het bijhouden van de verkopen op Bol.com, en analyse. Hierbij analyseerde ik de resultaten op Bol.com. Vervolgens keek ik naar mijn to-do lijstje in de Trello bord. Dit is een tool waarin ik mijn taken kon managen. Ik pak hier taken op die nog gedaan moeten worden. Het is elke keer verschillend. De ene keer ga ik samen met mijn collega’s een nieuwe campagne opzetten de ander keer ga ik nieuwe beelden op de website plaatsen.

Levenslange lessen

Het leukste gedeelte van mijn stage was betrokken zijn bij het optimaliseren van de gebruikerservaring. Als ik terugkijk op mijn tijd bij Difrax, ben ik enorm dankbaar voor de ervaring en de kennis die ik heb opgedaan. Het was een waardevolle en leerzame ervaring die mijn begrip van e-commerce heeft vergroot en me heeft voorbereid op een succesvolle toekomst.


Gerelateerde blogs

Marita is stagiaire marketing/communicatie bij Difrax. In deze blog vertelt...
Marita is stagiaire marketing/communicatie bij Difrax. In deze blog vertelt...
Hi, mijn naam is Jade. Ik studeer Commerciële Economie aan...
Hoi, mijn naam is Noortje! Ik ben tweedejaars student International...