Wanneer flessenspenen en flessen vervangen bij flesvoeding?

Ouderschap is geen exacte wetenschap. Er is veel besluitvorming en het kan een overweldigende ervaring zijn. Dit geldt vooral als je voor het eerst moeder bent. Een gebied waar veel nieuwe moeders en toekomstige moeders moeite hebben om het goed te doen, is wanneer tepels en flessen moeten worden vervangen. 

Dag en nacht heb je onderzoek gedaan naar het beste type flessenspeen en flessen voor je baby. Wanneer overschakelen van borstvoeding naar flesvoeding? Welk type fles is geschikt voor je kind? Zijn de dure flessen het waard? Gaat glas langer mee dan plastic? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn flessen grondig genoeg reinig om veilig te zijn voor mijn baby?

Vervang (flessen)spenen en flessen als ze beschadigd, beschimmeld, gebarsten zijn of als er problemen zijn met de vloeistofstroom. Dit vermindert het risico op besmetting van de voeding van de baby.

Tekenen dat een flessenspeen moet worden weggegooid

Als flessen op hete, natte plaatsen staan, kan het moeilijk zijn om te zeggen of de flessenspeen moet worden weggegooid. Er zijn echter duidelijke aanwijzingen dat je flessenspeen vervangen moet worden.

Controleer de spenen van de fles regelmatig op tekenen van slijtage (minstens elke zes weken):

  • Moedermelk of flesvoeding wordt in een gestage stroom verstrekt. De vloeistof moet rustig uit de tepel stromen; als dit te snel gaat, is de opening te groot en moet de flessenspeen worden vervangen.
  • Verkleuring, dit kan erop wijzen dat de flessenspeen begint te verslechteren.
  • Dunner worden, dit is aanwijzing is dat de flessenspeen verslechtert. Trek hard aan de flessenspeen om te kijken hoe sterk deze is. De flessenspeen  moet na enige tijd weer zijn natuurlijke vorm aannemen. Als dat niet het geval is, gooi dan de flessenspeen.
  • Kleverigheid of deukjes in de speen kunnen erop wijzen dat deze verslechtert.

Scheuren, krasjes en/of breuken in de flessenspeen kunnen er voor zorgen dat onderdelen afbreken en kan verstikkingsgevaar veroorzaken.

Tekenen dat een fles moet worden weggegooid

Flessen zijn een van de meest kritische items in het leven van een baby. Ze zijn vooral belangrijk als je kindje net geboren is. Je kleintje kan niet zonder. Als je merkt dat de fles van je baby verslechterd, moet je zeker een nieuwe gebruiken. Je kindje kan zich snijden, knijpen of zichzelf bezeren als er scheuren, schilfers of breuken zijn, zeker bij glazen flessen.

    Ontdek de top Difrax babyflessen en flesspenen in onze webshop!