Naar inhoud

Winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Artikel: Een Terugblik op Mijn Stage bij Design: mijn ervaring bij Difrax

Een Terugblik op Mijn Stage bij Design: mijn ervaring bij Difrax
Design stage

Een Terugblik op Mijn Stage bij Design: mijn ervaring bij Difrax

Hi, ik ben Vjera en ik loop stage bij de designafdeling van Difrax. Op dit moment studeer ik Media en Communicatie aan het Nimeto, op slechts één busritje afstand van Bilthoven station. Het kantoor van Difrax ligt op een korte 5 minuten lopen vanaf daar, en ik neem je graag mee op een terugblik door mijn stage-periode.

Introductie van de stageplek

Het begon allemaal met een spannende kennismaking in de vorm van een voorstelronde. In de eerste week ging ik bij iedereen langs om zowel mijn collega’s als het bedrijf te leren kennen. Al in de tweede week stond ik op de 9 maanden beurs. Dit was een geweldige ervaring! Ik hielp met de opzet van de beurs, waardoor ik snel bekend raakte met productcodes en de producten zelf. Bovendien kwam ik direct twee dagen lang in contact met bezoekers, waardoor ik al snel een goed inzicht kreeg in het bedrijf en de consument voordat ik mijn eigen taken oppakte.

Ervaringen en verantwoordelijkheden

Mijn stage bij Difrax omvatte een breed scala aan taken. Natuurlijk waren er standaardwerkzaamheden, zoals het maken en bewerken van productfoto's en het selecteren en opmaken van thumbnailfoto's. Maar ik kreeg ook uitdagende opdrachten, zoals het bedenken en creëren van foto's voor social media posts en het bijdragen aan uitwerken van verpakkingen in de nieuwe huisstijl. Bovendien schreef ik teksten voor YouTube-video's en produceerde ik productvideo's, waarbij zowel mensen als close-ups van de producten in beeld kwamen. Dit alles heeft mijn vaardigheden enorm versterkt.

Wat mijn stage bij Difrax extra bijzonder maakte, was de vrijheid die ik kreeg. Als ik een dagje wilde meekijken met een andere afdeling of een nieuw project wilde oppakken, was daar altijd ruimte voor. Dit maakte mijn stage niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk. Zo gaf ik bijvoorbeeld uitleg over Canva aan de inkoopafdeling en heb ik een dag meegekeken in het magazijn terwijl ik leuke filmpjes maakte voor de social media en mijn bedrijfsvideo. Door actief deel te nemen, je wensen uit te spreken en kansen te grijpen, kun je van je stage een waardevolle en onvergetelijke ervaring maken.

Ontwikkeling van vaardigheden

Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd, zoals werken met Adobe-programma's, teksten schrijven, presentaties geven, feedback ontvangen en meer. Daarnaast heb ik veel kennis opgedaan over de kinderbranche. Als 18-jarige wist ik weinig over baby’s, peuters en kleuters, maar ik leerde snel veel over deze markt en de vroege levensfase van een kindje.

Gedurende mijn stage bracht Difrax verschillende nieuwe producten uit, zoals de Mammafeel fles en Pinky, en er zijn nog meer producten in ontwikkeling. Dit vond ik erg interessant, omdat ik niet alleen werkte aan het promoten van bestaande producten, maar ook betrokken was bij de introductie van nieuwe producten.

Terugkijkend op de reis

Mijn stage bij Difrax was een reis vol uitdagingen en successen. Ik heb nieuwe vaardigheden ontwikkeld, waardevolle inzichten opgedaan en mijn passie voor de kinderbranche ontdekt.

Deze ervaring heeft mij niet alleen verder geholpen op vaktechnisch gebied, maar heeft ook bijgedragen aan mijn persoonlijke groei. Ik ben enorm dankbaar voor de kans die ik kreeg om stage te lopen bij Difrax en kijk uit naar de verdere ontwikkeling van zowel Difrax als mijn eigen vaardigheden. Kom jij ook?