Naar inhoud

Winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Artikel: Neem een kijkje in mijn dag als vormgeef stagiaire

Neem een kijkje in mijn dag als vormgeef stagiaire - Difrax
Design stage

Neem een kijkje in mijn dag als vormgeef stagiaire

Goeiemorgen!

Mijn dag begint om 8:30 wanneer ik uit de trein stap in Bilthoven en naar het Difrax kantoor loop. Ik groet altijd even de jongens in het magazijn, en ik loop verder naar het kantoor. Daar zet ik mijn tas neer, doe ik mijn iMac aan en haal ik nog even een kop thee om verder wakker te worden.


Elke maandag is er een week start. Dit doen we in ZOOM. Soms wordt er door iemand een presentatie gegeven over wat zijn of haar werkzaamheden zijn, soms is het een groepsopdracht waar we elkaars zomervakantie plannen doorspreken. Het is vaak wel een leuke en leerzame start van mijn maandag ochtend.

Afwisselend werk

Mijn werkzaamheden bestaan uit een heleboel verschillende dingen. Soms mag ik product foto’s maken, soms mag ik meewerken aan een verpakking aanpassen, en andere keren werk ik aan een icoon voor op de Instagram pagina. Ook maak ik de afbeeldingen die worden gepost op de socials. Daar komt een heleboel werk bij kijken. Ik houd alles bij in het Trello bord waar ik een kaart heb aangemaakt per opdracht.

Feestelijk lunchen

Op een normale dag heb ik altijd mijn lunch in de “kantine” ruimte beneden. Daar maak ik vaak een tosti, en heb ik een kopje soep voor de lunch. Maar af en toe hebben we een georganiseerde lunch van de afdelingen. De afdelingen wisselen af met een lunch of borrel organiseren. Deze hebben ook vaak een eigen bedacht thema. Die van ons was bijvoorbeeld “disco.” Elke maand is er één groep die de borrel verzorgd, en ééntje die de lunch verzorgd. Het is dus zeker een hele gezellige boel.


 

 

Even terugblikken

Wat ik nou het allerleukst vond om te doen deze periode was het meehelpen op de beurs. Dit is echt een ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Ik houd ook wel van foto’s maken in het kleine foto kamertje, met alle materialen die er liggen. Het leukste van mijn fotografie opdrachten was natuurlijk de Wall of Fame in elkaar zetten. Hiervoor heb ik iedereen op de foto gezet, uitgesneden en op het prikbord geplakt. Nu kan iedereen die het Difrax gebouw binnenloopt gelijk zien wie wie is, en op welke afdeling degene zit. Ik heb al enorm veel plezier gehad in het fotograferen van iedereen, maar het resultaat mag er ook wel zijn.

Dit half jaar is enorm snel voorbijgegaan. Ik had bijna niet het idee dat de tijd zo snel ging. Ik kijk terug op een hele leerzame tijd. Leerzaam, maar zeker ook heel gezellig. Ik ga het team zeker missen, en ik weet zeker dat ik altijd nog aan deze tijd terugdenk.