Naar inhoud

Winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Artikel: Mijn stageperiode bij Difrax - Noortje

Mijn stageperiode bij Difrax - Noortje
eCommerce stage

Mijn stageperiode bij Difrax - Noortje

Hoi, mijn naam is Noortje! Ik ben tweedejaars student International Business aan de Hogeschool Utrecht en heb de afgelopen drie maanden stage gelopen bij het e-commerce team van Difrax. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie!

Een Dynamische Stageplek

Bij Difrax kreeg ik de kans om me te verdiepen in verschillende aspecten van e-commerce. Op school heb ik weinig geleerd over e-commerce, laat staan hoe dit werkt in een groot bedrijf. Ondanks de gezonde zenuwen keek ik er erg naar uit om te beginnen!

Mijn werkzaamheden waren gevarieerd. Ik maakte en optimaliseerde blogs voor de website, analyseerde verkochte Difrax-producten uit Frankrijk en werkte samen met de marketingafdeling aan een leuke winactie om meer reviews te genereren. Hiervan hield ik een wekelijkse analyse bij om de vooruitgang te kunnen volgen.Creatief aan de Slag

Gedurende de stage begon ik mijn draai te vinden in het creatief omgaan met beelden voor de website. Ik mocht verschillende collectiepagina's, productpagina's en blogs online plaatsen. Superleuk dat ik veel heb kunnen bijdragen aan het optimaliseren van de website!
Daarnaast, na interessante meetings met het moederbedrijf Canpol, heb ik nagedacht over hoe we de website een internationale uitstraling kunnen geven. Hiervoor heb ik briefings opgesteld voor het marketingteam, zodat deze ideeën hopelijk binnenkort kunnen worden uitgevoerd.

Tijdens de pauzes ging ik graag naar buiten voor een wandeling. Met een paar minuutjes lopen sta je in een prachtig stukje bos. Perfect om even te ontspannen! Dit zorgde voor een frisse start van de middag, waarin ik geconcentreerd aan de slag kon met mijn taken

Het Difrax Team

Mijn werkdagen begonnen meestal rond 08:45 uur, wat goed uitkwam aangezien mijn trainingen bij mijn roeivereniging al vroeg op de avond begonnen. Goed te combineren dus!

Met een gezamenlijke Difrax team Zoom meeting op maandagochtend en meerdere catch-up meetings gedurende de week, voelde ik me echt onderdeel van een hecht team. Dit was een perfecte manier om de week te beginnen en samen de doelen te stellen, of onze verhalen van het weekend te delen!
Met mijn stagebegeleider had ik wekelijks een meeting om te bespreken hoe het gaat, mijn vooruitgang en nieuwe opdrachten. Ik kon altijd alles zeggen en vragen, wat zorgde voor een fijn gevoel tijdens de stage!

Terugblik op mijn Stage

Ik kijk met veel plezier terug op mijn stageperiode bij Difrax. Deze tijd is voorbijgevlogen! Dankzij deze stage heb ik mijn passie voor e-commerce ontdekt en wie weet kom ik later weer terug in het Difrax team!