Wanneer je baby zelf leren drinken

Je baby zal al snel zelf willen leren drinken. In het begin zal dit niet vanzelf gaan. Toch zul je zien dat je baby het al snel door begint te krijgen. Die triomfantelijke blik van je baby als het zelf drinken goed lukt, is onbetaalbaar!

Wanneer mag mijn baby zelf leren drinken?

De meeste baby’s zullen al snel tijdens het drinken de babyfles stevig vastpakken. Ook al zijn ze nog heel klein. Het lijkt dan al alsof je baby het zelf wil doen. Vanaf ongeveer 6 maanden, als kindjes rechtop kunnen zitten, is het fysiek in staat om zelf te drinken. Difrax heeft hiervoor handige hulpmiddelen: de handgreepfles en losse handgrepen voor de natural en wide flessen.

Wanneer zelf leren drinken; flessen accessoires

Zelf uit de babyfles leren drinken

De handgreep babyfles heeft een opening in het midden. Hierdoor kan je baby de fles gemakkelijk vasthouden. Zelf drinken met de handgreep babyfles is ook goed voor de ontwikkeling van de motoriek van je baby.

Naar de handgreepflessen

Kindje met Difrax handgreepfles

 

Difrax heeft ook speciale handgrepen voor de S-flessen. Deze losse handgrepen zijn voor zowel de Natural als de Wide S-flessen verkrijgbaar. Je baby kan de handgrepen makkelijk vasthouden en zo zelfstandig drinken. Je kunt de handgrepen makkelijk op de babyfles onder de ring bevestigen.

Naar Natural handgrepen 
Naar de Wide handgrepen

Baby met Difrax fles met handgrepen

Antilek drinkbekers

Na verloop van tijd zal je kindje toe zijn aan drinken uit een drinkbeker. De Difrax tuitbekers (Difrax Antilek drinkbekers) met zachte tuit zijn de ideale overgang van babyfles naar drinkbeker. Geschikt vanaf ongeveer 6 maanden.

Lees meer

Helping parents parent since 1967