kindje kijkt naar fles en quoteHoera! Je bent waarschijnlijk overtuigd van de Difrax S-fles. Hiermee voorkom je dat je kindje zo weinig mogelijk last krijgt van darmkrampjes, boeren en spugen. Maar dan... welk type S-fles is het meest geschikt? Wij helpen je graag een handje om de juiste keuze te maken. 

De Natural en Wide S-fles

De Difrax S-fles is er in twee verschillende soorten: Natural en Wide.natural en wide babyflessen

De Natural S-fles

De Natural S-fles wordt door de smalle flessenspeen snel door je baby geaccepteerd. Het is daardoor de meest gekozen babyfles. De Natural S-fles ligt door zijn smalle grip goed in de hand. Natural babyflessen drieluikNaar de Natural S-flessen

De Wide S-babyfles 

De Wide S-babyfles heeft een brede flessenspeen. Dit is vooral prettig voor kinderen die hun mondje graag wat verder openen. Ze hebben de voorkeur voor een brede aanhap. De Wide S-fles is verkrijgbaar in 200 ml en 310 ml inhoud. Deze Wide S-fles 310 ml heeft de meeste inhoud en is daardoor de ideale opvolgfles. Wide babyflessen druiluikNaar de Wide S-flessen

Welke inhoud moet ik kiezen voor mijn babyfles?

De Natural S-fles is in 170 ml en 250 ml verkrijgbaar, de Wide S-fles is in 200 ml en 310 ml verkrijgbaar. De kleinste maten (170 ml en 200 ml) worden meestal in de eerste periode gebruikt. Na verloop van tijd gaat je kindje per keer meer drinken en kun je overgaan op de Natural 250 ml of Wide 310 ml S-fles. De Wide 310 ml fles is ook beschikbaar als papfles. De opvolgflessen van hetzelfde type verschillen alleen qua inhoud. 
Alle maten S-flessen

Difrax Papfles XL

De meeste baby’s vinden een papfles een heerlijke afwisseling op het gewone flesje melk. Ook houdt een papfles het maagje wat langer gevuld. Difrax heeft daarom een speciale papfles ontwikkeld. De Papfles XL is geschikt voor 310 ml voeding en heeft een extra large flessenspeen. De XL flessenspeen heeft een grote drinkopening en is daarmee geschikt voor stevige pap. Met de meegeleverde handvatten kan je kindje gemakkelijk zelf de fles vasthouden en zelf drinken. De papfles is vanaf ongeveer 9 maanden te gebruiken. 

Naar de Papfles XL

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn babyfles? 

Polypropyleen
De standaard S-flessen zijn gemaakt van polypropyleen. Dit materiaal is veilig, relatief hard en daardoor erg sterk. De flessen kunnen daarom goed tegen een stootje. Daarnaast is het vrij van BPA en weekmakers. Polypropyleen is beschikbaar in verschillende kleuren, daardoor heeft ook de body van de S-fles een hippe kleur. 

Naar de babyflessen

Borocilicaatglas
De glazen S-flessen zijn gemaakt van duurzaam borosilicaatglas. Dit type glas is licht in gewicht en veilig en duurzaam in gebruik. Borosilicaatglas kan goed tegen grote temperatuurverschillen en wordt daarom ook gebruikt in laboratoria. Door het stevige glas worden krassen of beschadigingen, waarin bacteriën zich kunnen nestelen, voorkomen. Hierdoor heeft de glazen S-fles een extra lange levensduur. Het stevige glas is stootbestendig, maar niet onbreekbaar. 

Naar de glazen S-flessenDifrax Glazen S-fles sfeerfotoRecyclebare materialen van de S-fles
Beide materialen zijn volledig te recyclen. Polypropyleen kan bij het plastic afval, borosilicaatglas kan bij de milieustraat worden ingeleverd. Difrax maakt bewust de keuze voor duurzame materialen. Meer weten? Ga naar de We Care pagina. 

Siliconen flessenspeen

Op alle S-flessen zit een siliconen flessenspeen met soft-coating, dit zorgt voor extra grip. Hulp nodig bij de keuze voor de juiste flessenspeen? Ga naar: Welke flessenspeen moet ik kiezen?

De Difrax S-fles wordt aanbevolen door ouders en professionals

80% van de professionals adviseert de Difrax S-fles*
78% van de Difrax S-fles gebruikers ervaart minder darmkrampjes bij hun kindje*
46% van de Nederlandse ouders gebruikt een Difrax S-fles*

De Difrax S-fles wordt door meer dan 80% van de professionals in de geboortezorg geadviseerd aan kraamgezinnen*. De redenen: de S-fles heeft een goede anti-koliek werking en is goed te combineren met borstvoeding.

De Difrax S-fles krijgt van deze professionals en ouders een 8 als waardering.blij kindje met fles en quote*Genoemde cijfers zijn gebaseerd op consumentenonderzoek door WIJ Special Media onder 1886 deelnemers en een online survey, uitgezet door Difrax BV op verloskundigenloket.nl en kraamzorgloket.nl. Ruim 160 kraamverzorgenden en 100 verloskundigen namen deel.