A little help

Zelf leren drinken zonder knoeien met de Difrax tuitbekers en rietjesbekers.

Doei geknoei

Er komt een moment dat je kindje het liefst alles zelf wil doen. Zelf leren drinken is daar één van. Omdat je kindje dit nog niet gewend is, gaat dit vaak gepaard met een hoop geknoei. De Difrax tuitbekers en rietjesbekers hebben een antilek werking. Hierdoor kan je kindje gerust de beker op de kop houden, zonder dat de inhoud eruit valt. Zeg maar doei tegen geknoei (Drinkbekers en bestek)! 

Difrax antilek bekers

Waarom kiezen voor een Difrax beker?

Ergonomisch
De Difrax tuitbekers en rietjesbekers hebben een speciale kegelvorm aan de binnenkant. Hierdoor stroomt het drinken naar de tuit wanneer je de beker horizontaal houdt. Zo hoeft je kindje zijn of haar nek minder ver naar achteren te buigen tijdens het drinken. Je kindje kan zo rechtop drinken, wat beter is voor het nekje.

Hygiënisch
De Difrax antilek tuitbekers en rietjesbekers zijn volledig uit elkaar te halen; van antileksysteem tot rietje. De drinkbekers zijn daardoor goed te reinigen en kunnen in de vaatwasser. In onze shop vind je bovendien een speciale rager voor de rietjeslosse rietjes en een los antilek ventiel.

Medisch team
De Difrax drinkbekers zijn ontwikkeld in samenwerking met een medisch team en voldoen aan de hoogste eisen.

Ergonomische antilek beker

Welke drinkbeker kan ik het beste kiezen?

We leggen je hieronder graag uit wat de verschillen zijn tussen de Difrax drinkbekers en vanaf welke leeftijd ze te gebruiken zijn.

Tuitbekers met zachte tuit

De antilekbeker met zachte tuit is de ideale drinkbeker om mee te beginnen. De zachte siliconen drinktuit is het meest vergelijkbaar met de flessenspeen van een babyfles. Dit maakt de overgang makkelijker. De tuitbeker met zachte tuit is geschikt vanaf ongeveer 6 maanden.

Naar antilekbekers met zachte tuit

Tuitbekers met harde tuit

De antilekbeker met harde tuit is een goede opvolger voor de antilekbeker met zachte tuit. Zodra je kindje tandjes begint te krijgen is het goed om over te stappen. De harde tuit is steviger, dit voorkomt het stukbijten van de tuit. De tuitbeker met harde tuit is geschikt vanaf ongeveer 9 maanden.

Naar antilekbekers met harde tuit

Voordelen antilek tuitbekers

 • Ergonomisch: dankzij de kegelvorm stroomt de vloeistof al bij horizontaal gebruik naar de tuit

 • De antilek tuitbekers hebben een twee standen antileksysteem waarmee je zelf de drinksnelheid kan aanpassen. Kies ‘slow’ voor dunne drankjes en langzaam drinken, kies 'fast' voor dikke drankjes en snel drinken.

 • Volledig uit elkaar te halen; geeft bacteriën geen kans

 • Ontwikkeld met logopedisten en medisch specialisten

 • Afneembare handvatten

 • Vaatwasbestendig

 • Ideale overstap vanaf fles naar beker

Antilek systeem Difrax beker

Rietjesbeker

Difrax antilek rietjesbeker is de ideale tussenstap van tuitbeker naar oefenbeker (oefen drinkbeker). De drinkbeker heeft een zacht rietje met antileksysteem. Pas als je kind op het rietje zuigt, gaat het rietje open. Zonder zuigbeweging laat het rietje geen drinken door, dit voorkomt knoeien. Deze unieke, gepatenteerde antilek rietjesbeker is ontwikkeld in samenwerking met een medisch team. De rietjesbeker is geschikt vanaf ongeveer 12 maanden.

Voordelen antilek rietjesbeker

 • Drinken zonder de nek te belasten

 • Uniek antileksysteem in het rietje

 • Volledig uit elkaar te halen; geeft bacteriën geen kans

 • Speciaal ragertje verkrijgbaar voor hygiënisch reinigen

 • Ontwikkeld met logopedisten en medisch specialisten

 • Vaatwasbestendig

 • Ideale tussenstap van tuitbeker naar oefenbeker

Naar de antilek rietjesbekers


Is je kindje toe aan leren drinken uit een open beker of drinkt het graag uit een pakje? Ga dan naar 'Leren drinken uit een open beker'.
One smile makes it all worthwhile