Helping parents parent since 1967

Zodra je baby zelfstandig rechtop kan zitten, zal het al snel zelf willen leren eten. Het begint vaak met grijpen naar de lepel en stukjes brood met de handjes eten. Niet veel later leert je kindje zelfstandig met een babylepel en baby- en peuterbestekje eten.

Baby voedingslepels

De Difrax baby voedingslepels zijn speciaal voor de eerste hapjes van je kindje. De set voedingslepels bestaat uit twee soorten babylepels. De kleine lepel heeft een ondiepe schep en is geschikt voor de eerste hapjes. De twee grotere babylepels hebben een diepere schep en een langer handvat en zijn geschikt voor als je kindje wat meer gewend is aan zelf eten. Ook kun je zo gemakkelijk babyvoeding uit hoge potjes scheppen, zoals een fruithapje of pap. 

Sven: ‘Onze dochter van 13 maanden wilde graag zelf eten. De vorm van de lepel zorg ervoor dat ze deze gemakkelijk in haar mond kan steken.’

Naar de baby voedingslepels

Voedingslepels Difrax

Babybestek voor kleine handjes

Met het Difrax peuter- en babybestek leert je kindje zelfstandig eten. De set bestaat uit een vork en een lepel. Het handvat is dik en klein, zo kunnen kinderhandjes het makkelijk vasthouden. Het babybestek is gemaakt van zacht materiaal, dit zorgt voor extra grip. Het ergonomisch design van het babybestek stimuleert de juiste hand-mond coördinatie.

Marian: ‘Onze kleindochter van 12 maanden vindt het prachtig als ze zelf haar stukjes brood aan de vork kan prikken. Het er vervolgens af happen is een klein feestje voor haar! Door de compacte vorm kan ze het babybestek prima zelf vasthouden.’

Naar het blauwe babybestek
Naar het roze babybestek

Kindje houdt baby peuter bestekje vast

Kom(t) helemaal goed

Bij zelf leren eten hoort natuurlijk ook een peuterbord of -kommetje! Het Difrax baby- en peuterkommetje heeft een opstaande rand. Zo valt het eten er minder makkelijk uit. Door de robuuste vorm en de zachte rand staat het bord stabiel op tafel. Zelf leren eten wordt zo ook een feestje voor papa en mama. En kijk eens naar het blije gezichtje als je kindje helemaal zelf zijn kommetje leeg heeft gegeten.
Kindje eet met peuterbestek
Tip: Wanneer je kind rechtshandig is, zet dan de hoge kant aan de linkerkant voor je kindje neer. Zo kan hij zelf het eten makkelijk opscheppen. Is je kindje linkshandig, doet dit dan andersom.

Sonja: ‘Een super handig bordje met een opstaande rand zodat het eten niet meteen van het bordje af kiept.’

Naar de blauwe baby- en peuterkom
Naar de roze baby- en peuterkom

Baby peuterkom roze met aardbeien

Het ‘Hap slik weg’ boek voor als leren eten en drinken een strijd is

Eten en drinken gaat bij het ene kindje vanzelf goed, maar is bij het andere kindje minder vanzelfsprekend. Met het Hap slik weg boek wordt leren eten en leren lusten een leuke ervaring voor je kindje.

Naar het Hap slik weg boek 
Opinons. The only one that matters is his