Hands-Free Borstkolf: Optimale vrijheid en ondersteuning voor de borstgevende mama
In het drukke leven van het ouderschap zijn er talloze hulpmiddelen die het leven van moeders net wat gemakkelijker kunnen maken. Eén van de meest waardevolle producten voor optimale ondersteuning tijdens het geven van borstvoeding, is een borstkolf. Voor veel moeders biedt een borstkolf niet alleen de mogelijkheid om moedermelk op een handige manier op te vangen, maar geeft ook de vrijheid om hun tijd en ruimte opnieuw in te delen.
Wist je dat je een kolf op verschillende momenten in de borstvoedingsperiode kan inzetten? Een kolf is een perfect hulpmiddel om langer borstvoeding te geven wanneer je als moeder niet fysiek bij je kindje aanwezig kunt zijn. Bijvoorbeeld als jij na je verlof weer aan het werk moet. In deze blog helpen we je op weg hoe een kolf jou kan ondersteunen en wat je moet weten voordat je er één aanschaft.
Kolven aan het begin van de borstvoedingsperiode
Wanneer jij start met het geven van borstvoeding, is het heel normaal dat je dit even moet oefenen met je kindje. Gelukkig krijg je daar hulp bij van bijvoorbeeld de kraamverzorgende of een lactatiekundige. Als het drinken aan de borst nog niet vlekkeloos verloopt, is de kans groot dat de professional adviseert om (tijdelijk) extra te gaan kolven. Kolven helpt de borstvoeding goed op gang te brengen als je kindje niet goed- of lang genoeg aan de borst zuigt. Een borstkolf is dan een fijn hulpmiddel om jullie een goede start te geven.
Af en toe kolven
Voor veel moeders is het fijn om hun baby aan de borst te voeden. Er komen momenten dat jij niet fysiek bij je kindje aanwezig kan zijn. Tijdens deze momenten is kolven een ideale oplossing. Je houdt met het kolven je borstvoeding op peil én je kindje kan de melk drinken op een later moment. Ook als je kindje ziek is, of in een sprongetje zit en daardoor tijdelijk minder wilt drinken, helpt een kolf om de borstvoeding op peil te houden.
Deels of volledig kolven
De meeste moeders gaan na hun zwangerschapsverlof weer werken of hebben andere verplichtingen waardoor ze niet meer op alle voedingsmomenten thuis zijn. Met een kolf is het mogelijk om de borstvoeding toch voort te zetten. Dit kan deels of volledig. Zo voeden veel moeders live aan de borst als ze thuis zijn en wordt er alleen gekolfde melk via een babyfles gegeven als ze niet bij hun baby zijn. Als je besluit om volledig te stoppen met voeden aan de borst dan stap je helemaal over op een babyfles. In sommige gevallen besluit de baby dat door sterk ontwikkelde voorkeur voor een fles.
Welke kolf moet ik gebruiken?
In verschillende situaties komt een borstkolf dus van pas. Maar welke kolf kies je? Er zijn verschillende type kolven op de markt. Zo heb je handkolven, elektrische kolven, dubbele kolven, kolven waar een fles op gezet wordt en kolven die in de BH kunnen. Welke kolf het meest geschikt is voor jou, ligt aan je situatie en persoonlijke voorkeur.
Difrax Hands-free Borstkolf, hoe werkt die?
De Difrax borstkolf is eigenlijk een alleskunner. Voor alle boven genoemde situaties waarin een kolf wenselijk is, kan deze kolf ingezet worden.
De borstkolf is een 2 fase kolf en heeft een ruime keuze aan instellingen en zuigkracht. Daardoor is de kolf prima geschikt om zowel in de eerste periode te helpen bij de opstart van de borstvoeding, en voor fulltime of incidenteel gebruik. Door het slanke, compacte model is de Difrax kolf discreet in de BH te dragen. Dit geeft je in verschillende situaties bewegingsvrijheid. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het kolven makkelijk je baby bij je houden. Zeker in het begin heel fijn! Of aandacht geven aan een broertje of zusje, je favoriete serie kijken of doorgaan met je werkzaamheden.
Wil je een enkele kolf dan is 1 kolf voldoende. Vind je het fijn om dubbel te kolven dan kan dit simpel door met 2 kolven te werken.
Kenmerken van de Difrax Hands-free Borstkolf
- Extra licht en slank design, perfect voor in de BH
- Bewegingsvrijheid tijdens het kolven, waar je ook bent
- Elke modus beschikt over 8 niveaus om naar wens in te stellen
- Smaak-, geur- en allergievrije siliconen
- De set bevat een binnenschelp (24 mm) en 3 extra inzetmaten (17, 19 en 21 mm)
- Oplaadbaar via USB-C-kabel
De Hands-free Borstkolf is discreet en stil - tot 50 decibel in de meest intense modus. Het melkreservoir bevat een maataanduiding (max. 120 ml) om bij te houden hoeveel melk je afkolft. Dankzij de speciale opening in het opvangbakje kun je gemakkelijk de afgekolfde melk afgieten. Voor extra hygiëne kan het opvangbakje open gemaakt worden om deze grondig te reinigen van melkresten.
De borstkolf is eenvoudig te bedienen en de display toont de geactiveerde modus, het niveau en het laadniveau van de batterij. Handig, de kolf onthoudt de laatst gebruikte instellingen.
Moedermelk bewaren
De afgekolfde borstvoeding is makkelijk te bewaren in de koelkast of in de vriezer wanneer je een moedermelkbewaarzakje of een bewaarbakje gebruikt.
Lekkende borsten, wat nu?
Bij borstvoeding is het normaal dat je wat melkverlies kan hebben. Zelfs als je geen borstvoeding geeft, kun je in het begin toch melkverlies hebben. Difrax heeft om dit probleem op te lossen zeer discrete zoogkompressen.
De Difrax zoogkompressen zijn:
- Ultra droog, absorbeert maar liefst 100 ml
- Onzichtbaar onder kleding, slechts 1 mm dikte
- Extra ademend
Tepelhoedjes
In sommige gevallen is bij het opstarten van de borstvoeding het wenselijk dat er tijdelijk een tepelhoedje gebruikt wordt. Dit gaat meestal op indicatie en onder begeleiding van een professional. Difrax heeft voor deze situaties ultra dunne tepelhoedjes die extra comfort bieden tijdens het voeden.
Bijna iedere moeder die borstvoeding geeft, krijgt vroeg of laat te maken met een babyfles. Ouders worden geadviseerd om na 6 weken geadviseerd om met een flesje te oefenen. Dit om te voorkomen dat je baby de fles gaat weigeren. Wil je meer weten over hoe je borstvoeding kan combineren met flesvoeding? Lees dan in deze blog de antwoorden op de veelgestelde vragen van moeders.