Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Mijn stageperiode bij Difrax - Jade

Mijn stageperiode bij Difrax - Jade - Difrax
eCommerce stage

Mijn stageperiode bij Difrax - Jade

Hi, mijn naam is Jade. Ik studeer Commerciële Economie aan Hogeschool Utrecht en zit inmiddels in mijn vierde studiejaar. Een belangrijk en spannend jaar, want net als mijn medestudenten houd ik me bezig met afstuderen, stagelopen en het schrijven van mijn scriptie. Voor mijn stageplek ben ik aangenomen bij het leuke bedrijf Difrax. Graag deel ik je mijn ervaringen, want hoe verloopt nu een stage bij Difrax?

Een stageplek vol variëteit

Bij Difrax krijg ik de unieke kans om bij twee afdelingen stage te lopen. Een uitdaging die ik graag aanga. Door mee te lopen bij E-commerce en Marketing zie ik veel van het bedrijf en doe ik extra veel werkervaring op. Op maandag, dinsdag en woensdag werk ik mee binnen E-commerce. Ik houd me bezig  met het optimaliseren van de website en het maken van stories voor social media. Op de donderdagen ben ik werkzaam op de Marketingafdeling. Hier ligt de focus op het maken van content, maar ook het uitzoeken van geschikt promotiemateriaal. Op de vrijdagen werk ik aan mijn scriptie.

Goedemorgen Difrax!

Het is vandaag maandag en een heerlijke lentedag met 26 graden. Ik begin om 08:00, zodat ik vanmiddag nog lekker in de zon kan zitten. Er zijn ook dagen dat ik om 09:00 uur begin, bijvoorbeeld wanneer ik ’s avonds op het terras met vrienden of collega’s heb gezeten.
 
Ik start de dag met het checken van mijn e-mails en het bijwerken van Trello, een visuele tool voor projectmanagement. Zo houd ik overzicht in mijn werkzaamheden en weet ik wat mijn to do’s zijn. De backlog staat vol, want er zijn genoeg leuke taken om op te pakken. Om 09:30 begint de ‘Dagstart’ van de week met het hele team van Difrax. Mijn collega Bernice heeft een zomerquiz georganiseerd. Eén keer raden wie er heeft gewonnen: ja, ik! Het was een gezellige start van de week. We kunnen er weer tegenaan met zijn allen.

Een hecht team

Binnen Difrax zijn mijn collega’s goed van elkaar op de hoogte wat er speelt. Belangrijk, want Difrax is een dynamische organisatie. Op maandag heb ik de meeste overleggen ingepland staan. Na de Dagstart heb ik overleg met Marketing en om 12:00 met Sales. Daardoor vliegt de ochtend voorbij. Tussendoor bespreek ik met mijn stagebegeleider hoe het gaat en waar ik me deze week mee bezig ga houden. Ik krijg veel eigen verantwoordelijkheid om mezelf als professional verder te ontwikkelen.

Tijd voor een wandeling

Tijdens de pauze ga ik het liefst naar buiten. Vaak loop ik met collega’s naar de supermarkt. Het centrum van Bilthoven is om de hoek. Heel handig voor als je een boodschap nodig hebt. Vandaag ben ik naar het veldje verderop gelopen. Lekker vitamine D opdoen en ik kan heerlijk vertoeven in het bos. Wanneer het regent, ben ik beneden in de kantine te vinden, waar meerdere collega’s bijtkletsen tijdens de lunch.

To do’s afstrepen

Deze middag kon in geconcentreerd aan de slag gaan. Ik vind het heerlijk om in Trello de afgeronde taken op voltooid te zetten. Dat kon ik vanmiddag meerdere keren doen. Zo heb ik een nieuwe blog op de website geplaatst, foutmeldingen bij de Facebook Shop opgelost en paginatitels en meta descriptions geoptimaliseerd ter verbetering van SEO. Daarnaast moeten er deze week pakketjes voor de professie worden klaargemaakt. Ook dat hoort erbij. Vandaag heb ik daar geen tijd meer voor, maar morgen ga ik er mee aan de slag. Naast al het denkwerk zijn pakketjes inpakken een relaxte bezigheid voor mij. Bij de mannen in het magazijn heerst een goede sfeer en ze hebben altijd de muziek aan.

Mijn terugblik

Mijn stageperiode is inmiddels bijna afgerond en met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen vijf maanden. Deze tijd is voorbij gevlogen en toch voelt het alsof ik al voor een lange tijd onderdeel ben van het Difrax team. Een goed teken als je het mij vraagt. Bovendien mag ik er deze zomer blijven werken totdat ik in september verder ga studeren. Tijdens deze afstudeerstage kon ik als volwaardig collega meedraaien binnen het team en kon ik onderzoeken wat mij interesseert. Zo dacht ik vooraf Marketing het leukst te vinden, terwijl ik nu kies voor E-commerce.