Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: How About Mom: "Borstvoeding geven: bijzonder en uitdagend"

How About Mom: "Borstvoeding geven: bijzonder en uitdagend" - Difrax
Breastfeeding

How About Mom: "Borstvoeding geven: bijzonder en uitdagend"

 We kunnen zoveel redenen noemen waarom borstvoeding een van de meest magische onderdelen van het moederschap is. We kunnen ook veel redenen noemen waarom het een van de grootste uitdagingen is. 

Je kindje aan de borst voeden is een van de meest intieme momenten die je met elkaar kunt hebben. Zo gewoon, en tegelijkertijd zo bijzonder. Maar eerlijk is eerlijk: borstvoeding geven is ook uitdagend. Het kan lastig zijn om onder de knie te krijgen, of soms zelfs pijnlijk. Je krijgt te maken met stuwing en regeldagen, met tepelkloven en doorgelekte t-shirts. Borstvoeding geven vergt doorzettingsvermogen , goede hulp en ondersteuning.


Borstvoeding heeft effect op de hoeveelheid hormonen in je lijf, hierdoor kan je jezelf emotioneel, moe of prikkelbaar voelen. Sommige vrouwen zeggen dat het voelt alsof alle energie letterlijk uitje  wordt gezogen door het geven van borstvoeding. Het geven van borstvoeding, zeker in combinatie met kolven, vraagt een hoop van je plannings- en organisatie-skills.

Hoewel we door verhalen, films of foto’s van andere moeders een ander beeld kunnen krijgen, is het dus lang niet vanzelfsprekend dat borstvoeding geven lukt of kan. Het is goed om erbij stil te staan dat er bij het geven van borstvoeding veel mentale en fysieke aspecten een rol spelen, zowel bij jou als bij de baby. De zwangerschap, de geboorte, jouw lijf en dat van je baby, de ondersteuning die je krijgt vanaf het begin: het zijn allemaal factoren die meespelen bij het wel of niet slagen van de borstvoeding.

A little help, een klein beetje hulp. Dat is het motto van Difrax. Een motto waar we ons helemaal in kunnen vinden. Met How About Mom willen we ook een steuntje in de rug bieden op momenten waarop (aanstaande) moeders dat het meeste nodig hebben. Dat doen we bijvoorbeeld met het online platform, ons boek, en met onze gratis app - waar je bijvoorbeeld video’s kunt bekijken over het aanleggen van je baby, voedingshoudingen, afkolven of het gebruiken van een tepelhoedje.


Recent lanceerden we ook een borstvoedingscursus, met ruim twee uur aan video’s, checklists en gidsen. Met alles wat je wilt en moet weten ter voorbereiding op het geven van borstvoeding. How About Mom werkt samen met een team van ruim veertig professionals uit de geboortezorg. Deze borstvoedingscursus ontwikkelden we samen met een gecertificeerd lactatiekundige - een expert op het gebied van borstvoeding.

Wij vinden het belangrijk dat iedere moeder weet: kies wat voor jou werkt. Borstvoeding, flesvoeding, kolven, donormelk. Er is zoveel mogelijk. Vergeet niet dat het voeden van je kindje een moment van intimiteit tussen jou en je baby kan blijven. Dit hoef je niet kwijt te raken als je overstapt van borstvoeding naar flesvoeding. Houd je kindje dicht tegen je aan, en blijf die fijne rustmomenten samen koesteren.

Over How About Mom How About Mom biedt zwangere vrouwen en moeders support, informatie en inspiratie met hun gelijknamige app, het eerlijke moeder-boek en online cursussen. How About Mom is opgericht door ondernemers, zussen en moeders Anna Jacobs en Frederieke Jacobs en wordt ondersteund door (geboorte)zorgprofessionals door heel Nederland.

Gerelateerde producten:

Gerelateerde blogs:

Gerelateerde blogs

Coming soon!
Causes of colic cramps in a baby Many babies suffer...
A brand-new baby brings a lot of happiness. Unfortunately, broken...
When your baby has a cold, you’ll do anything to...