Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: De eerste weken van mijn stageperiode door Marita

De eerste weken van mijn stageperiode door Marita - Difrax
eCommerce stage

De eerste weken van mijn stageperiode door Marita

Marita is stagiaire marketing/communicatie bij Difrax. In deze blog vertelt ze hoe ze hoe ze haar eerste weken heeft ervaren.

Het werkende leven gaat beginnen!

31 augustus 2020, 06:30. De wekker gaat. Ik draai me nog een keer om onder de dekens. Half 7 is wel erg vroeg na zeven weken vakantie. Maar goed, de trein wacht niet, dus laat ik toch maar uit bed gaan. Het werkende leven gaat nu echt beginnen. Voor het komende half jaar dan, daarna ga ik gewoon weer terug de schoolbanken in.

Hoe ik bij Difrax terecht kwam

Een uurtje later zit ik in de trein, op weg naar Bilthoven. Ik denk terug aan het moment dat ik werd gebeld door Maryvonne, en wat daaraan vooraf ging. Het is niet makkelijk om een stageplek te vinden als een virus de hele wereld op z’n kop zet. Ik heb dan ook met heel wat bedrijven contact gehad. Al in het begin van mijn zoektocht kwam ik terecht bij Difrax. Een vacature voor een stagiaire marketing en communicatie. Helaas bleek dat ze op zoek waren naar een student met een afstudeerstage. De zomervakantie kwam steeds dichterbij en de moed zonk me een beetje in de schoenen. Totdat Maryvonne, de HR-manager, me dus belde. Of ik toch bij Difrax wilde komen? Ze hadden nog iemand nodig op de afdeling e-commerce.  Na het enthousiaste telefoontje besloot ik dat ik wel wilde kennismaken. Dit kennismakingsgesprek verliep ontzettend soepel, ik zou het zelfs gezellig noemen. Dit was voor mij dan ook de doorslaggevende reden om ‘ja’ te zeggen tegen deze vacature.

Toch wel kriebels in mijn buik

Als ik in Bilthoven uit de trein stap krijg ik toch een beetje kriebels in mijn buik van de zenuwen. Hoe zullen mijn collega’s zijn? En wat voor opdrachten ga ik allemaal krijgen? Misschien vind ik het wel helemaal niet leuk. Zodra mijn stagebegeleidster Esmée de deur open doet, zakt dit gevoel al weer weg. Het voelt alsof ik hier al eens eerder binnen ben geweest, terwijl het kennismakingsgesprek toch echt online heeft plaats gevonden.

De eerste stagedagen

De eerste dagen zijn nog echte opstartdagen, zoals ik ook had verwacht. Samen met nog twee stagiaires hebben we de hele dag door kennismakingsgesprekken met collega’s van alle afdelingen. In de tweede week van mijn stageperiode gaat de nieuwe Difrax website live, dus er is genoeg te doen. Blogs plaatsen, pagina’s opmaken en ga zo maar door. Ook met alle collega’s kan ik het goed vinden. Je merkt dat er een soort familieband is tussen collega’s. Er wordt veel gedeeld, ook persoonlijke dingen. Dat maakt het nog leuker om een half jaar deel uit te mogen maken van dit team.

Wat zijn mijn verwachtingen voor de rest van de stage

Het komende half jaar gaat een druk jaar worden, zeker in vergelijking met het afgelopen half jaar. Waar ik de afgelopen tijd alleen enkele online lessen volgde vanuit bed, moet ik nu iedere ochtend om half 8 de deur uit stappen. Eerlijk gezegd ben ik er ook wel aan toe. Weer een ritme in m’n leven en een doel om je bed voor uit te komen. En dat doel heeft alles te maken met mijn stage bij Difrax!  

Benieuwd hoe Marita de rest van haar stageperiode gaat ervaren? Hou dan deze blogs in de gaten!